11 In colaborare dintre ADVIT “Europa fara frontiere” (Moldova) si CODEC Europe (Belgia), in perioada 15 – 22 mai 2016 in Chisinau a avut loc schimbul de experienta intre tineri cu genericul “Youth for Heritage” la care au participat 30 de tineri din Slovacia, Portugalia, Grecia, Belgia, Moldova, Georgia, Armenia si Ucraina.

Scopul principal a fost de a sensibiliza comunitatea europeana si locala in ce priveste  patrimoniul orasului Chisinau si de a demonstra diferite actiuni sociale creative care ar putea fi organizate de catre tineri pentru a proteja patrimoniul.

Activitatile petrecute in timpul acestei saptamaini au incurajat participantii sa demonstreze creativitatea lor in vederea realizarii scopurilor comune si acestea vor contribui la dezvoltarea personala a competentelor.

Instrumente si metode:

Pe toata durata evenimentului au fost utilizati principalii piloni ai studiului non-formal si intercultural, precum si studiul experimental intre diferite activitati de grup si individuale.  Ideea principala a proiectului a fost de a accentua rolul tinerilor  in dezvoltarea durabila a comunitatilor lor urbane si de a arata ideea contributiei tinerilor la aceasta prin actiuni creative. Aceasta ar incuraja activitatea tinerilor si ar stimula interesul lor in dezvoltarea urbana. Principalele abordari au fost studiul experiential, studiul intercultural, participarea activa, creativitatea si dinamica in grupuri.

Metode:

  • Sarcini care contin studiu experiential;2
  • City quest si flashmob urban (exercitii practice si lucru in echipa);
  • Lucru in grupuri internationale si dezvoltarea proiectelor;
  • Abordari teoretice si prezentari plenare;
  • Planificarea si implimentarea actiunilor;
  • Evaluari de grup si individuale;
  • Studiu intercultural prin mediul zilnic international.

Participantii au explorat orasul ghidati de tinerii lideri locali si de sine statator. Participantii au avut intilniri cu reprezentanti ai ONG-lor locale, cu grupuri de initiativa si cu grupuri ai tinerilor artisti. Ca rezultat al intregii saptamiini participantii au realizat un ghid al centrului orasului in limba engleza, greaca, slovena si portugeza.

Proiectul a fost finantat din cadrul programul Erasmus+ KA1, prin intermediul Agentiei Nationale din Belgia (JINT vzw – Flemish NA).


[news items_per_page=”20″]
EnglishMoldova